Общи условия за ползване

Общи търговски условия за ползване на ел. магазин https://littlesunshine.bg, собственост на „ЛС Дриймс“ ЕООД
Общи положения
Следните Общи търговски условия се отнасят за всички сделки, сключени през онлайн магазина ( „сайт“) на „ЛС Дриймс“ ЕООД, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията с ЕИК 205650267, e-mail: bglittlesunshine@gmail.com.
Настоящите Общи търговски условия могат да бъдат променяни едностранно от „ЛС Дриймс“ чрез публикуване на актуализирана версия на настоящия документ на сайта. Преди завършването на всяка конкретна поръчка системата ще поиска Вашето изрично потвърждение, че сте запознат и приемате актуалната версия на настоящите Общи търговски условия.
Регистрация
Поръчка на публикуваните в онлайн магазина артикули може да направите с регистрация и създаден профил в сайта или без регистрация, като попълните минимално необходимите данни. Регистрацията е доброволна и безплатна. Регистрацията може да се извърши или по време на поръчката, или от главното меню, раздел „Вход за клиенти“ горе вдясно в онлайн магазина чрез попълване на посочените в регистрационната форма данни.
Дефиниции:

 • Изделие по индивидуална поръчка (съкратено ИИП) – такава стока е всеки артикул от сайта, за който клиентът е задал лични размери, модел, цвят или цветови комбинации, изявил е желание за персонализиране чрез бродерия или друг метод на надписване (рисуване) върху текстил
 • Базова стока (съкратено БС) – всички стоки, които се предлагат в готова цветова комбинация, по наш размер и модел, без бродерия, без надпис и без право клиентът да желае каквато и да е промяна по тях.
 • Търговец/изпълнител – Ние от фирма „ЛС Дриймс“ ООД се явяваме като търговец/изпълнител и се ангажираме с изпълнението на Вашата индивидуална поръчка или продажба на налична стока
 • Клиент – Всяко физическо или юридическо лице, което има сключен Договор за поръчка/изпълнение с нас

 

Артикули и цени
Артикулите, които предлагаме за продажба, са публикувани в онлайн магазина. В публикацията е представена информация за всеки артикул.
Артикулите без бродерия, без персонални надписи, без каквато и да е възможност за промяна по желание на клиента се наричат „Базова стока“ (БС).
Всеки артикул може да се изработи според вкусовите предпочитания на клиента – цветови комбинации, персонализиране чрез бродерия или надпис, лични размери, промяна на модел и др. творчески вмешателства. Такъв артикул се нарича „Изделие по индивидуална поръчка“ (ИИП).

На сайта се предлагат и артикули, които не са ИИП, по начина, по който тези изделия са описани по-горе, но са уникални и се изработват само по поръчка. За тях важат същите условия за поръчка, каквито и за изделия по индивидуална поръчка (ИИП).

Всички представени в сайта цени са в български лева, с включен ДДС.
За базовите стоки тя е крайна, като не е включена цената за доставка (цената за доставка се определя по тарифи на куриерската фирма, доставяща стоката)
За Стоките по индивидуална поръчка се прави отделна калкулация, която може да е различна от цената на артикула, обявена на сайта. Отчитат се индивидуалните предпочитания на клиента и крайната цена се посочва в Договора за поръчка/изработка. За такъв тип стоки си запазваме правото да изискваме капаро съгласно чл. 308 от ТЗ.
Всички артикули, които се явяват изделие по индивидуална поръчка, се изработват с материали на търговеца!

Договор/Поръчка

Договорът за поръчка/изпълнение обвързва и двете страни, търговец и клиент, по силата на закон. Те трябва да действат добросъвестно и отговорно (чл. 12 от ЗЗД).
Поръчки на артикули може да прави всеки потребител, който е навършил 18 години.
Поръчки се обработват както от регистрирани, така и от нерегистрирани потребители.
Договорите за поръчка/изработка се сключват само на български език.
Преди завършването на всяка конкретна поръчка системата ще поиска Вашето изрично потвърждение, че сте запознат и приемате актуалната версия на настоящите общи условия (ЗЗД чл. 16).
С преминаването през процеса за онлайн поръчка и предоставянето на изискваните Ваши данни и след натискане на бутона „Купи сега“, Вие изпращате Вашата поръчка. След като сте изпратили Вашата поръчка, ние ще Ви изпратим имейл с потвърждение за получаването й, съдържащ всички детайли за поръчката.
С изпращането на заявката чрез бутон „Купи сега“ и приемането на общите условия на сайта, Договорът за поръчка/изпълнение се приема за сключен.

При покупка на ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПРОДУКТ (добавена бродерия по изделието,  по допълнително изискване от клиента, продукта става абсолютно уникален) при отказ от вземане от получателя, получателя дължи 30% стойността на покупката. 

Изключение правят изделията по индивидуална поръчка, за които се изисква капаро. При тях Договорът за поръчка/изпълнение се приема за сключен след отразяване на капарото във фирмената банкова сметка.
Помощ и повече информация за поръчката може да получите на телефон 0876481101.

„ЛС Дриймс“ ЕООД не носи отговорност за неизпълнение или забавяне на Договорът за поръчка/изпълнение, дължащо се на:

 • Предоставена от Вас невярна, непълна и/или неточна информация, включително непълен, неточен или фиктивен адрес, фиктивно име или телефон, Всеки такъв случай ще се приема за умисъл и злоупотреба с право, освен, ако клиентът не коригира сам допуснатите неточности.
 • Отсъствието Ви от посочения адрес в деня на доставката и невъзможност да се свържем с Вас на телефоните, посочени за контакт, за уговаряне на получаването на поръчката.
 • Други обстоятелства съгласно чл.306 от ТЗ – непреодолима сила, природни бедствия, извънредни ситуации и други форсмажорни обстоятелства.

Запазваме си правото да откажем поръчка:

 • На нелоялни клиенти
 • Когато по наша преценка не сме в състояние да реализираме и да се ангажираме с дадена поръчка.

Договор за поръчка/изпълнение се сключва с всеки клиент, като в него се вписва поръчаната стока, срокът за изпълнение, единична цена на отделните артикули и обща цена на цялата поръчката. Вписва се сумата за капаро (ако се предвижда) и срокът и начинът за неговото плащане.

Вашите данни за поръчка се съхраняват при „ЛС Дриймс“. Вие получавате всички данни, касаещи Вашата поръчка по имейл, на предоставения ни от Вас имейл адрес при създаване на профил в онлайн магазина.

Идентичност на партньора по договора
Договорът се сключва с „ЛС Дриймс“ ЕООД, освен ако изрично не е посочено друго.
Адрес: гр. Перник, 2300

ЕИК 205650267,

e-mail: bglittlesunshine@gmail.com

Срокове за изработка и доставка
Сроковете за изработка на различните изделия е различна, отчитайки обема, сложността и количеството.

 • Срокът за подготовка и изпращане към клиент на Базови изделия е от 3 до 10 работни дни, освен ако не е договорено друго.
 • Срокът за изработка и изпращане към клиент на Стоки по индивидуална поръчка е от 10 до 15 работни дни, освен ако не е договорено друго
 • За всяка една поръчка срокът за подготовка/изработване и изпращане към клиент се посочва в Договора за поръчка/изработка и се съгласува с клиента.
 • Бърза поръчка – бърза се води всяка поръчка, за която срокът за подготовка и изпращане е по-кратък от предварително обявения срок съответно за базови изделия (стандартно 3-10 работни дни) и стоки по индивидуална поръчка (стандартно 10-30 работни дни). Бързите поръчки са с дата на получаване, определена от клиента и се приемат за изпълнение само когато това е в разумно кратки срокове. Всички бързи поръчки се калкулират с 20% надценка над обявената крайна цена за изделието. Запазваме си правото да откажем бърза поръчка в случай, че не можем да гарантираме нужното качество и желаната дата за доставка.
 • Срокът за доставка зависи и се определя от куриерската фирма, която извършва доставката „Спиди“, „Еконт експрес“, „Лео експрес“ или друга, специално избрана от клиента.
 • Когато последният ден от срока е неработен ден, срокът свършва в първия следващ работен ден.

Доставка
Поръчките направени в онлайн магазина на https://littlesunshine.eu се доставят с нашия партньор-доставчик „Спиди“ АД (от понеделник до петък) Доставки не се извършват в почивни и празнични дни. Предлагаме Ви следните предимства при достaвка:

 • безплатна доставка до желан от Вас офис на Спиди или Ваш адрес при покупки на обща стойност над 199.00лв.

Съгласно чл. 324 от Търговския закон, предоставяме възможност за преглед на стоката и право на отказ, ако стоката не отговаря на изискванията. В този случай разходите по връщането на стоката са изцяло за сметка на клиента.

По желание на клиента извършваме доставки и с други куриерски фирми, но без възможност за безплатна доставка (както са описани по-горе), независимо от стойността на поръчката.

Право на отказ от договор, условия за връщане на стока

 1. За базова стока (БС)

Право на отказ от договор и връщане на стока:

 • Имате право да се откажете от Договора за поръчка/изпълнение за базова стока 3 (три) дни след сключването, като изразите желанието си по удобен за вас начин – телефон или електронна поща без ангажимент към поръчката, изпълнителя или търговеца (Важно – Договорът се счита за сключен в момента, в който натиснете бутон „Купи сега“ и изпратите заявката за поръчката към нас).
 • Имате право да се откажете от стоката в момента на получаването. Съгласно чл.324 от Търговския закон, предоставяме възможност за преглед и ако стоката не отговаря на очакванията Ви може да я върнете, като разходите за транспорт са за сметка на клиента.
 • Имате право да заявите поправка, замяна или да се откажете от стоката в момента на получаването, ако установите дефект или несъответствие с предварително указаните характеристики на артикула. Разходите за транспорт се поемат от търговеца. Условията за замяна или поправка са същите като при нова поръчка, но услугата се приема за бърза (поръчка с предимство) и се извършва в най-кратък възможен срок, който се договаря допълнително.
 • Имате право да върнете закупената базова стока в рамките на 14 дни след получаването, като изразите това писмено, със стандартен формуляр за връщане на стока или свободно написан текст и ни ги изпратите на ел. поща: bglittlesunshine@gmail.com

Важно – За да упражните правото си да върнете базова стока по чл. 50 от ЗЗП, до 14 дни след закупуване, то тя задължително трябва да е в ненарушена оригинална опаковка, неразпечатвана, без повреди, неупотребявана, да не е третирана с препарати (избелване, пране, гладене с омекотители и ароматизатори), да бъде с не нарушен търговския вид. Да бъде придружена с документ за покупка (бележка от куриер или издадена фактура, ако има такава). Ако тези условия не са спазени, то стоката няма да бъде приета. Моля, не изпращайте стока, която желаете да върнете, без да сте отбелязали опцията „с право на преглед“. 

Важно - Поради хигиенни съображения не приемаме връщане/замяна/ на всякакви стоки тип бельо. Това са всички продукти от тип спално бельо - чаршафи, калъфки, завивки, одеяла, обиколници, спални комплекти.

Връщането на стока става чрез куриерска фирма СПИДИ и задължително с придружаващо писмо (попълнен формуляр (който може да изтеглите от тук) или свободен текст), в което изразявате желанието си за връщане, копие от товарителница, бележка, издадена Ви от куриера при получаване на стоката и номер на банкова сметка, по която желаете да възстановим заплатената от Вас сума.

За да може да приемем върнатата от вас базова стока задължително трябва да е отбелязана опцията с право на преглед. Ако тази възможност не е отбелязана и не можем да видим състоянието на върнатата стока, то стоката няма да бъде приета.

Адресът, който трябва да попълните при връщане на стока е гр. Перник, Спиди склад, ул. Софийско шосе 15, получател „ЛС ДРИЙМС“ ЕООД.

Възстановяването на сумата извършваме по банков път, в срок до 14 дни след получаване на стоката при нас (ако последният ден се падне почивен, то в първия след почивния ден).

 2. За стоки по индивидуална поръчка

Право на отказ от договор и връщане на стока:

 • Имате право да се откажете от Договора за поръчка/изпълнение за базова стока 3 (три) дни след сключването, като изразите желанието си по удобен за вас начин – телефон или електронна поща без ангажимент към поръчката, изпълнителя или търговеца, без да дължите неустойка (Важно – Договорът се счита за сключен в момента, в който натиснете бутон „Купи сега“ и изпратите заявката за поръчката към нас. Трите дни започват да текат от този момент. Броят се календарни дни).
 • Ако се откажете от Договор за поръчка/изпълнение след третия ден, то дължите неустойка, която се пресмята по формулата:
(Д(и) – 3) – ОД(и)) = Д (н)
Д (н) * 10% (от стойността на поръчката) = Н (лв.)
 • Д(и) – общ брой дни за изработка, зададени в Договора за поръчка
 • ОД(и) – оставащи дни за изработка по Договор спрямо деня на отказ
 • Д(н) – дни неустойка
 • Н (лв) – неустойка в левове
(Общ брой дни за изработка по Договор (примерно 10) – 3) – оставащи дни за изработка, спрямо деня на отказ (отказ на 8-ия ден, оставащите дни са 2) = Дни неустойка (5 дни)
Дни неустойка (5 дни) *10% от общата стойност на поръчката = Сума неустойка 50% от общата стойност на поръчката

Неустойката покрива разходите направени по индивидуалната поръчка до момента на отказа от клиента (материали, труд по проектиране, конструиране и моделиране на модел по поръчка, труд по изработване до момента на отказa от клиента).

Неустойката се заплаща по банков път, като за основание се попълва името на клиента, пуснал заявката, номер на поръчка и брой дни неустойка.
Срокът за изпълнение, както и крайната индивидуално калкулираната цена за изделието се посочват в Договора за поръчка/изпълнение.

 • Имате право на безплатна замяна или поправка на изделието, ако в момента на получаването установите дефект или несъответствие с предварително указаните характеристики на артикула. Разходите за транспорт са за сметка на търговеца.
 • Съгласно чл. 57 от ЗЗП нямате право да върнете стока изработена по Ваша индивидуална поръчка, освен в случаите по взаимно съгласие. 
 • За поръчки на стойност над 300 лв, или поръчки с нестандартни размери и/или особености в модела (без оглед на тяхната стойност) се изисква заплащане на капаро в размер на 30 % от общата цена на поръчката.
 • Срокът за изпълнение на поръчка с капаро започва да тече след постъпване на сумата по фирмената банкова сметка.
  Капарото се прихваща при изпълнение на Договора и общата сума за плащане при получаване на стоката се намалява с 30%
  Ако се откажете от сключения Договор за поръчка/изпълнение в рамките на срока за изпълнение, то сумата платена като капаро не се възстановява.

Начини за плащане

Плащането на стока се извършва в момента на получаването й и се заплаща на куриерската фирма. Начините за плащане на куриер са в брой или чрез ПОС.

Изпращаме стоките с пощенски паричен превод и разписката, издадена от куриера е в качеството си на касов бон за покупката.
Плащането на стока може да се направи и по банков път след предварителна уговорка с Търговеца:

 • с платежно нареждане в клон на банката на клиента, като се попълнят долу изложените данни за получател на превода
 • през системата epay.bg (за целта трябва да сте регистриран потребител и да имате регистрирана карта в системата). От менюто избирате „преводи“/“към фирми и физически лица“.
 • чрез EasyPay – заявявате превод по банкова сметка

Данни за получател на превода:

Банкова сметка:
ЛС Дриймс ЕООД
Централна Кооперативна Банка
IBAN BG37CECB979010I1103300 (чертичката по средата е главна буква „I“ (i)
BIC CECBBGSF

Основание: номер поръчка/договор/или имена клиент (но задължително имената на клиента пуснал поръчката)

Получател: „ЛС ДРИЙМС“ ЕООД 

Клиентът избира самостоятелно дали да заплати на Търговеца цената на стоките преди или в момента на доставката им.

Плащане на капаро за стока по индивидуална поръчка се извършва само по банков път. Договорът за поръчка се оформя с датата, на която сумата за капаро е постъпила във фирмената банкова сметка (от този момент започва да тече срокът за изработка или доставка на стоката).

За бързи поръчки се изисква плащане на цялата стойност на стоката по банков път.

Отговорности:

 • Търговецът се ангажира с изпълнението на поръчката в срок, стоката трябва да е с обявените характеристики и качество (съобразени с максимално допустимите отклонения)
 • Търговецът предоставя информация за правилната употреба, експлоатация и грижа за стоката.
 • Търговецът трябва да коригира за своя сметка или да предостави нова стока, ако поръчаната стока е с дефект или не отговаря на действително поръчаната такава. За стоки, увредени поради неправилно използване, без грижа от страна на клиента, то условието за замяна или поправка е неприложимо.
 • Клиентът уведомява Търговеца, ако в момента на приемане на стоката установи несъответствие или дефект.
 • Клиентът има право, да изиска:
  – връщане на платената сума, ако стоката е с дефект и негодна за употреба по предназначение. Важно е да се знае, че когато искате възстановяване на платената сума, търговецът има правото да откаже тази претенция, ако може в едномесечен срок да замени или поправи стоката, както и ако прецени, че несъответствието е незначително.
  – отбив от цената (само, ако Търговецът не може да поправи или да предостави нова стока в рамките на един месец). Когато е налице незначително несъответствие, тоест стоката е годна за употреба, но има недостатъци, то имате възможността да искате отбив в цената. Отбивът представлява намаление в платената от вас цена за стоката.
  – поправка на дефектната стока – извършва се изцяло за сметка на Търговеца
  – замяна с нова стока
  За да упражни правото си на рекламация Клиентът трябва да се свърже с Търговеца и да опише причините за рекламация. Трябва да приложи копие от документ, удостоверяващ покупката (бележката получена от куриера в момента на покупката, фактура или копие от платежно нареждане (ако плащането се е осъществило по банков път)), да попълни протокол за рекламация и да ги изпрати на адрес: гр. Перник, 2300, ул. Софийско шосе 15, офис на Спиди – склад, за „ЛС ДРИЙМС“ ЕООД.
 • Клиентът трябва да ползва стоката с грижа и съобразяване с изискванията за нормална експлоатация. Търговецът не носи отговорност за стока, която е умишлено увредена или унищожена от незнание.

Защита на личните данни
За да гарантира коректно и бързо обслужване, „ЛС Дриймс“ ЕООД използва електронна система за обработка на данни.

„ЛС Дриймс“ ЕООД е администратор на лични данни и събира и съхранява лични данни по указания от закона начин.

По въпроси, отнасящи се до защитата на личните данни, може да се обръщате
на адрес: гр. Перник, ул. Софийско шосе 15, Офис Спиди-склад, за ЛС ДРИЙМС ЕООД
имейл адрес: bglittlesunshine@gmail.com
или телефон:0876481101

„ЛС Дриймс“ ЕООД гарантира надеждното съхраняване на всички предоставени лични данни от регистриралите се потребители на сайта. Срокът, за който ще се съхраняват личните данни е до 5 години от сключването и изпълнението на договора за търговска продажба. Личните данни, за които потребителят е дал съгласие, се съхраняват до момента на оттегляне на съгласие, след което незабавно се изтриват.

„ЛС Дриймс“ ЕООД обработва само данни, необходими за изпълнението на търговската сделка, като това са само данни, които потребителите са предоставили доброволно в рамките на регистрацията, или данни, за които потребителят е дал съгласие за една или повече конкретни цели, както и данни, необходими за целите на легитимните интереси на „ЛС Дриймс“ ЕООД С извършване на регистрация и създаване на профил, както и при всяка отделна поръчка, на потребителя се предоставя:

политиката на „ЛС Дриймс“ ЕООД за защита на личните данни,
възможност да даде своето съгласие личните му данни да бъдат обработвани от „ЛС Дриймс“ ЕООД в изрично посочените случаи;
възможност личните му данни да не бъдат обработвани от „ЛС Дриймс“ ЕООД за целите на директния маркетинг.

Става въпрос за следните лични данни: обръщение, име, адрес, имейл адрес, парола, данни за плащане и телефонен номер. Непредоставянето на някои от тези данни може да препятства извършването на поръчки в онлайн магазина и тяхното изпълнение от наша страна.

„ЛС Дриймс“ ЕООД гарантира, че без да са предприети стъпки по Ваше искане за сключване на договор или без Ваше съгласие данните Ви няма да бъдат събирани през онлайн магазина.

В рамките на тeзи Oбщи търговски условия и Правилата за защита на личните данни „ЛС Дриймс“ ЕООД Ви информира как и за какви цели Вашите данни ще бъдат обработвани и как ще се осигурява тяхната поверителност и защита:

Обработването на личните Ви данни се извършва при стриктно спазване на нормативните изисквания на Общия регламент относно защитата на данните, Закона за защита на личните данни, Закона за електронната търговия и Закона за далекосъобщенията.

Цел на събирането и обработката на данни в рамките на онлайн магазина на „ЛС Дриймс“ ЕООД е обработката на Вашата поръчка и нейното изпълнение от наша страна, както и предоставянето от „ЛС Дриймс“ ЕООД на други изрично заявени от Вас услуги, за целите на персонализирания и директен маркетинг, както и с цел отговаряне на запитвания от Ваша страна, за да ви помогнем при технически проблеми или да се свържем с Вас при нужда.

Вашите данни може да бъдат предоставяни на доставчици на пощенска услуга, с които „ЛС Дриймс“ ЕООД е в договорни отношения и които предоставят услуги на „ЛС Дриймс“ ЕООД действат като обработващи личните данни лица от името на „ЛС Дриймс“ ЕООД съгласно всички приложими европейски законови норми за защита на личните данни. „ЛС Дриймс“ ЕООД гарантира, че съответната информация ще бъде предавана единствено за целите на обработването, извършвано от името на „ЛС Дриймс“ ЕООД, както и че тази информация ще бъде третирана като конфиденциална.

Информацията, която „ЛС Дриймс“ ЕООД може да предоставя на изброените по-горе партньори, е единствено и само за цел:

изпълнение на поръчките, в това число физическа доставка на поръчаните артикули;
изготвянето на последващи маркетингови и рекламни кампании.

„ЛС Дриймс“ ЕООД може да разкрие и предостави Вашата лична информация съобразно приложимото право, ако съд или административен орган нареди или изиска това или ако предоставянето на личните данни е свързано с изпълнение на законово задължение на „ЛС Дриймс“ ЕООД . „ЛС Дриймс“ ЕООД може да предостави личните Ви данни на трети лица, доколкото това е позволено от приложимия закон, и ако това предоставяне е нужно за изпълнение на договор.

С настоящето Ви информираме, че имате право да възразите срещу и/или да оттеглите съгласието си за използването на Вашите лични данни, в това число за целите на директния и персонализиран маркетинг. Възражение и/или oттегляне на съгласие може да направите с уведомление в свободен текст на имейл bglittlesunshine@gmail.com.

Имате право на достъп по всяко време до Вашите лични данни, както и да извършвате промени по тях, право на коригиране, право на изтриване, право на ограничаване на обработването на лични данни, право на преносимост, както и при нарушения имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни: 1592 гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел.: + 359 2/91-53-518 , имейл: kzld@cpdp.bg или пред компетентния съд.

„ЛС Дриймс“ ЕООД гарантира, че предоставената информация ще бъде обработвана законосъобразно само и единствено в съответствие с правилата за защита на личните данни, както и че въпросната информация ще бъде третирана като конфиденциална при осигуряване на подходящи мерки за гарантиране на нейната сигурност.

Защита на данните и ползване на Фейсбук

На нашите интернет страници се използват приставки (plugins) на социалната мрежа facebook.com, чийто оператор е Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (нар. за краткост „Фейсбук“).

Посещавайки страниците на нашето интернет представителство, които са снабдени с подобна приставка, се осъществява връзка към сървърите на Фейсбук, при което приставката се изобразява на интернет страницата чрез съобщение до Вашия браузър. По този начин на сървъра на Фейсбук се предава информация, кои страници сте посетили. Ако сте регистриран абонат на Фейсбук, последният асоциира тази информация с личният Ви профил във Фейсбук. Използвайки функционалността на приставката (напр. при натискане бутона „Харесвам“, при публикуване на коментар), тази информация също се асоциира с личния Ви акаунт във Фейсбук. В случай, че не желаете Фейсбук да събира данни за Вас чрез нашето интернет представителство, то преди да посетите нашите интернет страници, трябва да излезете (отпишете) от акаунта си във Фейсбук.

Ние нямаме влияние върху обема от данни, които Фейсбук събира въз основа на тази приставка и поради това Ви предоставяме информация, доколкото такава ни е известна. Подробна информация относно събирането и ползването на данни от Фейсбук, за свързаните с това права, възможности за защита на личното пространство, Вие можете да намерите в указанията на Фейсбук относно защитата на данните:

https://www.facebook.com/about/privacy

При ползването на Фейсбук на него се предават технически необходимите данни за потребителя. Всички операции, които потребителят извършва в рамките на Фейсбук портала са видими за и проследими от Фейсбук.

Facebook Insights

„ЛС ДРИЙМС“ ЕООД поддържа Facebook Fanpage „Little Sunshine – за Вашето малко слънчице“. Инструментът Facebook Insights дава на операторите на Facebook Fanpages възможността да следят интеракциите на потребителите и феновете и да оценяват тяхното развитие. За тази цел са предвидени различни мерки и се използват статистически данни. От една страна те засягат потребителите и отразяват, например, съотношението на пол, възрастова структура или регионалното разпределение отново, но, от друга страна, те също показват характера и степента на взаимодействие с фен страницата. Например, оценяват се обхватът, трафикът и ангажираността.
Facebook Insights предоставя възможност да се следят, наред с други неща, следните статистически данни, както по отношение на актуалното състояние, така и по отношение на развитието на Facebook страницата в миналото:

Брой на харесвания;

Обхват на ангажираността (диференцирана на органични, вирусни и платени взаимодействия);

Взаимодействия (харесвания, коментари, споделяне, кликвания);

Показвания на страници/брой показвания;

Демографски оценки (страна на произход, пол, възраст);

Произход на харесващите;

Външни референции.

Всички данни, които се показват и оценяват в Facebook Insights, се използват анонимно, така че не могат да се направят изводи за отделните хора. Достъпът до данните за потребителски профил на потребител от администраторите не е възможен.

Частична недействителност
Ако някоя от разпоредбите в настоящите общи търговски условия е недействителна, в сила влизат законовите разпоредби по съответния въпрос. Частичната недействителност не засяга валидността на останалите разпоредби в договора.

Приложимо право
За всички спорове, произтичащи от сключването на търговски договор с „ЛС Дриймс“ ЕООД, са в сила изключително разпоредбите на българското законодателство.

Поради постоянните технически и правни нововъведения се налага периодичното изменение или актуализиране на долупосочените условия за ползване. Затова, преди да ползвате нашия уебсайт, проверете кога е публикувана последната актуализация на уебсайта.

Авторски и други защитени права

Цялото съдържание на нашата интернет страница, включително текстовете, снимките и графичните изображения, аудио и видео файловете са наша собственост, освен ако не е посочено друго. Тези защитени авторски права могат да се ползват само за лични, но не и за публични или търговски цели (сваляния, размножаване). Изменения, преводи и друг вид обработка на съдържанието се допускат само с предварителното писмено съгласие на ЛС Дриймс. Забранено е непозволеното или незаконно използване на която и да е регистрирана марка и лого на „ЛС Дриймс“ ЕООД. Обръщаме внимание, че нарушаването на нашите авторски или други защитени права може да доведе до гражданскоправни и/или наказателноправни последици.

Изключване на отговорност

На нашите интернет страници може да се намират хиперлинкове към уеб сайтове на външни доставчици. „ЛС Дриймс“ ЕООД не е запознат със съдържанието на външните страници. Поради това „ЛС Дриймс“ ЕООД не дава гаранция и не поема отговорност за възможно противозаконно съдържание или друго правонарушение от страна на уеб сайтовете на външните доставчици. Информацията на тази интернет страница е съставена и проверена с изключителна добросъвестност. Тази интернет страница служи за представяне на обща информация и в никакъв случай не замества професионалната консултация. „ЛС Дриймс“ ЕООД не поема отговорност за действия, извършени въз основа на тази уеб страница. Ползването на тази уеб страница и свалянето на данни се осъществява на собствен риск. „ЛС Дриймс“ ЕООД не поема отговорност за възникващите от това щети, в частност на информационни масиви, хардуер и/или софтуер на потребителя.